El racó de la lectura


Tan sols vull dedicar unes paraules  per introduir en aquest petit espai que he anomenat així  dos breus relats escrits per dues alumnes de 1r i de 2n de la ESO respectivament.

Qui diu que els joves d’aviu no tenen imaginació, que manquen de creativitat i de sensiblitat? No deixam de sentir dir el tòpic que en una època on predominen les noves tecnologies aquests no dediquen molt de temps a gaudir aprenent, a llegir per plaer, a crear i a jugar amb les paraules i transmetre’ns coses amb històries, en definitiva comunicar-se escrivint. Doncs bé, aquí tenim dos exemples on la creativitat, la imaginació, la sensibilitat i les ganes de contar coses tomben per terra aquest tòpic.

La primera història és un dels tants casos que el detectiu Conan ja ha resolt darrerament de manera positiva . Tamara Romero, alumna de 1r, com si d’Agatha Christie es tractara, es converteix en una perspicaç escriptora detectivesca amb el seu personatge, el detectiu Conan, que a la manera de Miss Marple, sempre lluita contra el mal. Aquestes històries, com no, sempre van acompanyades de la seva pròpia caracterització del personatge principal, és a dir, un nen amb cabell negre, ulls grans i blaus,  amb  ulleres de pasta quadrades i ben vestit. Ah! No li falta el llacet vermell que li dóna aquest aire de petit gentelman amb una elegància indiscutible.

La segona història no per no ser tant trepidant deixa de ser menys interessant. Aquesta és una redacció que van fer els alumnes de segon de la ESO per al concurs de redacció de Coca-Cola 2012. La gran sorpresa fou quan una de les redaccions selecciondades per a la final va ser la que havia escrit una de les alumnes d’aquest grup. N’Ela Sala Huedo . Us dic la veritat, no és d’estranyar que fora seleccionada, ja que amb un to intimista i sincer alhora, ens planteja una emocionant història d’amor , però aquest amor és el d’un fill vers sa mare. I ara direu, què té això d’especial? Comprovau-ho vosaltres mateixos...us sorprendrà!

Espero que us agradin,
Lali


Comentarios

Entradas populares de este blog

UN NUEVO CURSO